top of page
C25EFD16-3D1C-4D96-A2AB-5B0E450EDFC5.jpe

Bert Bokking

Bert werd op 11 november 1967 geboren in de Jordaan in Amsterdam. Hij was de jongste van een gezin met 4 kinderen en werd door zijn drie oudere zussen in extreme mate verwend. Hetgeen gelukkig geen negatieve invloed had op zijn gezellige karakter.  

Bert ging van de kleuterschool door naar de lagere school en was daar qua leerling niet wat je noemt een intellect.

Alhoewel hij alle klassen zonder te blijven zitten doorliep, waren de vijven en zessen meestal de hoogste cijfers op zijn rapport. 

Bert was een jongen die eerder een grote mond had dan dat hij voor een knokpartijtje te porren was. Humor en lachen waren de wapens van Bertje. Daarmee had hij veel succes bij de meisjes in zijn klas. Dankzij zijn sociale vaardigheden droegen ook zijn makkers hem op handen. 

Zijn middelbare scholing doorliep hij vervolgens op de mavo en de lts. De mavo bleek voor hem net ff te hoog gegrepen en derhalve ging hij zich meer praktijkgericht bezighouden met houtbewerking. In de weekenden trok Bert er met zijn vrienden op uit en kon je hem meestal in het plaatselijke buurtcafé op de hoek terug vinden. Hij gooide hoge ogen bij de cafébezoekers wanneer hij zijn favoriete volkszanger imiteerde tijdens de karaoke wedstrijden.

Zijn 1ste baantje was er eentje bij een timmerwerkplaats waar hij het vak van kozijnen maken leerde. Zo kwam hij al vroeg in zijn leven in de bouw terecht (18). 

En toen hij een keer op een zomerse dag naar het strand ging, liep hij zijn huidige partner Bep tegen het lijf. Bert viel als een blok voor haar. Hij vond het fantastisch dat zij net als hij, zo ontzettend veel van de zee en het strand hield en daarnaast ook van een lekker hassebassie en een gebbetje op zijn tijd. 

Na twee jaar verloofden ze zich met elkaar, nadat Bert op traditionele wijze bij Bep der vader om haar hand had gevraagd, inclusief borrel en sigaar. Daarna was hij ten overstaan van al hun vrienden in het café op z’n knieën gegaan. 

De twee gaven elkaar het Ja-woord in hun huidige café “De Gouwe Geit”, hetgeen het café van Bep der ouders was.

Na een wilde avond en nacht vertrokken de twee voor hun huwelijksreis naar Ameland voor een week. Het werd een onvergetelijke reis die Bep en Bert zich nog dagelijks voor de geest halen. Het was midje winter toen zij met de ferry naar Ameland vertrokken…. echter met windkracht 9 en een sneeuwstorm.

Na 12 uur te hebben rondgedobberd op de Waddenzee arriveerden ze eindelijk midden in de nacht op Ameland waar de stroom was uitgevallen.

In het pikken donker vonden zij eindelijk hun hotelletje, waar zij spoedig uitgeput het huwelijksbed op zochten en als twee blokken in slaap vielen.

Bep en Bert wilden heel graag kinderen krijgen maar, zoals later bleek, had Bert helaas last van traag zaad.

Bert heeft 1 hele grote hobby en dat is zingen en acteren. Deze passie deelt hij met Bep. Zo heeft hij samen met haar in verschillende films gespeeld, waaronder Weg met de Wind en Bert Hur. 

Bert is nu alweer heel wat jaar de rechterhand van Bep in Café De Gouwe Geit, waar vandaan in april dit jaar de eerste uitzending van “Bep en Bert en de Nazaten” zou hebben plaatsgevonden. Ware het niet dat het virus roet in het eten gooide en de tent most sluiten. 

Totdat alles weer een beetje normaal wordt, kan je Bert elke maandagavond om 19.00 uur ontmoeten als medepresentator van het programma DWBB bij TV De Gouwe Geit.

bottom of page