top of page
A9CA5E72-EEF9-4C51-87AA-5A12C645D03D.jpe

Bep Bokking

Uitbaatster Café de Gouwe Geit en
presentatrice TV de Gouwe Geit. 

Op 1 april 1968 werd Bep geboren als middelste van een gezin met 7 koters. 3 broers en 3 zussen. Vader Theo en Moeder Corrie waren eigenaar van Café De Gouwe Geit en hebben de zaak aan Bep overgedaan in 1988, toen ze zelf met pensioen gingen. De rest van het schorremorrie zag er geen brood in om in het Café te werken. Beppie had ervan kleins af aan al smoel op gehad. Ze hielp Pa en Ma al toen ze een jaar of 10 was met allerhande hand en spandiensten, en mocht op haar 13de al biertjes tappen van haar Pa. Ze was op haar 14de al volgroeid en voorzien van een flinke voorgevel… en dat deed het goed bij de klandizie. Bep was eigenlijk al vrij gauw DE trekpleister van het Café.

Ze had al met de paplepel ingegoten gekregen dat ze de kaas niet van haar brood most laten vreten… dat ze haar mannetje most staan… en wist al snel om te gaan met mannen die handtastelijk waren en zij die te veel gezopen hadden. 

Ze wond ze om haar vingertje… maar wist ze goed van zich af te houden. 

Omdat Bep al zo jong het klappen van de zweep leerde wat mannen betreft, en het beeld dat ze van hen had nou niet wat je zegt om naar huis te schrijven was… had ze als jonge meid niet echt trek in al dat gedoe met die kerels. Tot ze Bert toevallig tegen het lijf liep op het strand, toen ze de zon in de zee wilde zien zakken. Van het een kwam het ander…. Bert bezocht vanaf die dag regelmatig Café de Gouwe Geit.

Beppie had aanvankelijk meer moedergevoelens voor de ietwat simpele ziel dan dat ze meteen stapelverliefd was… maar ze vond hem toch wel zo aandoenlijk waardoor ze uiteindelijk na een jaar aandringen zwichtte voor zijn charmes. Vooral zijn vrolijke, warme natuur zag ze wel zitten. Altijd in voor een goeie grap en daar hield Beppie wel van. En omdat hij zich ook met hart en ziel wilde inzetten voor de zaak en bovendien verdomde handig was met hamer en spijkers ging Bep overstag en trouwde uiteindelijk met Bert. Samen bouwden ze de zaak verder op. Ware het niet dat Bep altijd wel alle touwtjes in handen heeft. 

Aan het begin van dit jaar kwam Bep op het lumineuze idee om 1 keer per maand een LIVE uitzending te laten plaatsvinden vanuit Café De Gouwe Geit. Een uitspanning die zich kenmerkt door gezelligheid, aandacht voor Jan en alleman en last but not least door de muziek. Elke maand een nieuw lied, dat van harte door de hele goegemeente wordt mee gekweeld.  

Het virus legde helaas veel strobreedtes in de weg, dus werd er gezocht naar een ander idee. 

Zo ontstond sinds mei 2020 TV De Gouwe Geit, waarvan Bep en Bert de inspiratoren zijn, buurvrouw Annie de spring in het veld is en Namasthea het personage vertegenwoordigt dat een beetje diepgang in de tent brengt. 

bottom of page