top of page
B76BACD4-A967-49A8-BE54-177178735AF6.jpe

Buurvrouw Annie

Annie is al een tijdje 40, haar echte leeftijd weten haar vrienden niet en dat wil ze graag zo houden. Ze woont schuin boven Café de Gouwe Geit en is geboren en getogen in de Jordaan, waar haar vader ook oorspronkelijk vandaan komt. (Hij is inmiddels 91 en Annie doet nog veel voor hem). Het gezin, vader, moeder, Annie en haar eeneiige tweelingzus Thea vertrokken naar Drenthe toen de kinderen groot waren. Dat wilde de moeder des huizes, dus zo geschiedde. Annie heeft daar een ellendige tijd gehad. Ze praatte zo plat als een dubbeltje en iedereen vond haar een tikkie ordinair. 

 

Zelf waren haar nieuwe dorpsgenoten volgens Annie nog te vies om op te niezen en dat stak ze niet onder stoelen of banken. Soms kwam Annie van pure frustratie niet meer uit haar woorden. Dan deelde ze hier en daar (volgens haar zegge) een eerlijke pets op iemands bek uit. Dit omdat dat volgens Annie, soms gewoon ff wat meer duidelijkheid verschaft. 

In Drenthe werkte ze vanaf haar 16e op een vervalst identiteitsbewijs in de lokale slijterij. Thuis ging het niet zo lekker, vader en moeder schreeuwden elkaar de huid vol en zus Thea verstopte zich achter edelstenen, tarotkaarten en paarse kleding. 

 

Na 5 jaar ging Annie met haar vader terug naar Amsterdam. 

Annie kreeg een zoon. Hoe Annie is bezwangerd is nogal een apart verhaal. Eenmaal weer gesetteld in Amsterdam bleef pa werkloos en Annie kwam ook nergens aan de bak. Annie besloot een opleiding tot stewardess te doen, maar werd afgewezen op haar Amsterdamse accent. Om in betere kringen te komen wurmde Annie zich met haar handige babbels in op chique feesten en diners en kwam zo aan de babbel met een Arabische sjeik. Deze kerel vond Annie goed baar-materiaal en vroeg haar om tegen een fikse betaling draagmoeder te zijn. Voorwaarde was de daad te verrichten met een blonde heer om zo een blond kind mee terug te kunnen nemen naar zijn land. Zogezegd zo gedaan en Annie bracht een prachtige blonde zoon ter wereld. Natuurlijk kon ze het niet over haar hart verkrijgen om haar kind af te staan. Sindsdien is Annie onder een schuilnaam woonachtig in Amsterdam. Haar zoon Dolton (vernoemd naar het begin en eind van Dolly Parton) is op zijn 18e vertrokken op wereldreis. Annie krijgt eens in het half jaar een kaartje of berichtje waar ze heel verdrietig over is. 

Annie werkt inmiddels alweer een aantal jaar als zelfstandig privédetective voor overspelige echtgenoten. Helaas raakt ze zelf iets te vaak verstrikt in een ‘zaak’.

Daarnaast werkt ze als freelance reporter op locatie voor het TV programma ‘DWBB’ (De Wereld via Bep en Bert) van TV De Gouwe Geit. 

bottom of page